Konstnärer

Med kinnekulles inspirerande miljö är det inte förvånande att konstnärer fångas av kullens särpräglade och unika atmosfär. Gemensamt är att alla är starkt präglade av naturen i sitt konstnärskap.
Mest namnkunnig är Andreas Eriksson, som medverkar på stora konstutställningar över hela världen, och 2011 representerade han Sverige på Venedigbiennalen.

Sylvia Block
Sylvia Block
“Mina bilder har ofta något att berätta. De är illustrationer till inre och yttre landskap, mer eller mindre tydliga för betraktaren. En undermedveten känsla eller tanke växer fram under arbetets gång och söker sin uttrycksform i en bild eller i en skulptural form. Material och scenografi hittar jag runt omkring mig, där jag befinner mig. Eller också hittar det mig.”

Hemsida www.sylviablock.se

 

 

Andreas Eriksson
Andreas Eriksson
“Andreas Eriksson är en i grunden traditionell målare, seriös och helt utan ironiska blinkningar. Hans bilder kan på samma gång uppfattas som abstrakta och som att de avbildar landskapet kring Kinnekulle. Det stående formatet bidrar antagligen till ambivalensen, hade det varit liggande skulle man lättare läst det som naturmåleri.”

Hemsida www.medelplana.com

 

Helena Löfgren
massabra

“Mitt måleri är både inspirerat av naturen kring Kinnekulle där jag bor, men även från inre processer där bilder säger mer än ord eller som man brukar säga där “själen har sitt språk”. Mina penslar söker alltid intuitivt efter någonting jag ännu inte upptäckt och detta sökande är min drivkraft.”

Hemsida massabra.wix.com

 

Kerstin Sundbaum

“Mitt måleri är till synes verklighetsnära: blommor, berg och landskap. Kerstins ateljeMen bara till synes. De hämtar ett del av sitt uttryck i verkligheten men är också egna kompositioner av färg och form uttryckt genom akvarellens teknik som jag experimenterat mycket med. Att hitta balansen mellan upplöst och tydligt, flöde och distinkthet samt dess ljusbärande förmåga där allt måste målas snabbt och bestämt för att inte trötta färgen. Jag har även provat abstrakt måleri och motiv hämtade inifrån mig själv, men kommer tillbaka till ett avstamp i verkligheten som sedan kan gå mot det abstrakta eller färgas av det som kommer inifrån mig själv. Jag målar alltid i stark meditativ närvaro vilket också påverkar bilden. På detta sätt skildrar mina bilder både ett inre och ett yttre landskap. Iakttagande kunskap och känsla och distans.”

Hemsida www.kerstinsatelje.nu

 

Martin HanssonMartin Hansson2
En svensk skulptör som lever och verkar i Husaby.
Arbetar med brons, trä, mosaik, betong, stengods m.m

Hemsida www.skulptor-martinhansson.se

 

 

 

 

Marika BeutlerIMG_0198

“Jag är skulptör arbetar i lera och vill i mina ting fånga alla de känslor som bor i oss små fina människor. ”

Hemsida http://www.livsarvet.se

 

Tina Frausin
Arbetar i glas, textil, måleri, multikonstnär. Installationer.
“The expression is free and playful with associations and surprises. I want people to feel happy when they experience my work.”

Hemsida http://www.tarigo.net


Sten Limmergård
(f.1943 – d.2017)
Sten Limmergård var verksam på Kinnekulle och arbetade med lokal sten från Kinnekulle.